Fogszabályozás


A szép, szabályos  fogazat nem csak egészséget és magabiztosságot sugároz, de egyúttal önbizalmat is ad. A hibátlan, tökéletes mosoly "megszerzése" ma már bárki számára lehetséges a modern fogszabályozás révén.

fogszabályozásA fogszabályozás célja a szép és esztétikus mosoly létrehozásán túl az, hogy a fogazat megfelelően funkcionáljon, a páciens jól tudjon rágni, nyelni, beszélni. A fogszabályozás során a fogtorlódások,  a megdőlt fogak, a fogak közti hézagok, továbbá az állcsontok rendellenes helyzetét kezeljük, amelyek mind fontos szereppel bírnak a jó harapás és a tiszta beszéd elérésében. Fogszabályozás időtartama

A fogszabályozás átlagosan 1,5-2,5 évig tart, így nagyfokú türelmet igényel a páciens részéről. A kezelés alatt 2-8 hetente szükséges rendszeresen felkeresni a kezelőorvost az aktiváláshoz.

 

Gyermekkori fogszabályozás

6-7 éves korban már elég maradandó foga a gyermekeknek a fogszabályozás megkezdéséhez. A korán elkezdett kezelések nagyon hasznosak lehetnek, mivel így befolyásolható a csontok és fogak növekedésének, fejlődésének helyes iránya. Korrigálhatóak a kiskori rossz szokások (pl. ujjszopás) miatt kialakult problémák is. A fiatalkori fogszabályozás az egyik kulcsa annak, hogy gyermekünkből egészséges fogazatú és önbizalmú felnőtt legyen.
Bizonyos esetekben szükséges lehet a tejfogak eltávolítása, hogy megelőzzük a fogtorlódást és helyet, kitörési irányt biztosítsunk a maradó fogak számára. Súlyos fogtorlódás esetén a foghúzást követően a megmaradt fogak picivel arrébb vándorolnak, és a kihúzott fog helyét elfoglalva csökken a torlódás.

 

Felnőttkori fogszabályozás

Sosem késő! A fogszabályozás bármikor elkezdhető, nincs felső korhatára. A több éve/évtizede fennálló szabálytalanságokat, harapási rendellenességet is célszerű rendbe hozatni, hogy helyreállítsuk az optimális állapotokat és fogaink még hosszú ideig bírják az igénybevételt. A fogszabályozás révén fogaink esztétikája is megváltozik, könnyebben és gyakrabban fogunk mosolyogni, ami növeli önbizalmunkat s ezáltal javítja életminőségünket!

 

Fogszabályozó készülékek ápolása

A fix (rögzített) fogszabályozó készülék ápolásának legfontosabb része a fogmosás. 

fogszabályozó ápolásaKijelenthetjük, hogy a sikeres fogszabályozás egyik kulcsa a helyes szájápolás. Gyulladt íny esetén a ragasztás sem sikeres, de ennél lényegesebb, hogy a fogak mozgatása a beteg ínyben vagy fogágyban több kárt okozhat, mint hasznot. Léteznek speciális fogkefék a fogszabályozó készüléket viselők számára, illetve olyan fogköz tisztító fogkefék, amelyek a fogak és a fogszabályozó ív közötti részek tisztántartására alkalmasak. Ezeken felül fogselyem is használható.
Mindezek mellett, mi három havonta visszarendeljük pácienseinket dentálhigiéniai beavatkozásra. A kemény ételek fogyasztását javasolt kerülni a fogszabályozás alatt, mert ezek letörhetik a készüléket.

A kivehető készülékek ápolásának a megfelelő tisztítás és a helyes tárolás a kulcsa.

Ezek a készülékek általában műanyagból készülnek, naponta minimum egy alkalommal érdemes átpucolni őket fogkefével. A fogszabályozót használaton kívül a fogsortisztító pezsgőtabletták használatához hasonlóan, egy pohár vízben kell áztatni.

 

Esztétikus rögzített fogszabályozó

A klasszikus fogszabályozás külső, esztétikus, porcelánból és fémből készített fogszabályozó készüléket jelent. Felnőtt korban sem a rendezett fogsorról lemondania senkinek: megfelelő készülékkel a fogszabályozás bármikor elkezdhető.
fogszabályozás1.jpg

Belső fogszabályozás (lingual technika)

A belső fogszabályozás esetében a készülék a fogív belső oldalán halad, így viselése észrevétlen a környezet számára.
Az  utóbbi 5-6 évben egyre szélesebb körben vált ismertté és elterjedté az úgynevezett láthatatlan fogszabályozás, melynek segítségével Ön úgy viselheti készülékét, hogy azt környezete észre sem veszi.

 

A láthatatlan fogszabályozás jellegzetességei

  • A láthatatlan fogszabályozó készülék nem zavarja a nyelvmozgást, így a tiszta beszédet sem. Természetesen itt is van egy "megszokási idő", amely azonban igen rövid, általában 10-12 nap.
     
  • A fogszabályozó készülék elkészítési ideje a lenyomatvételtől számítva 1-2 hónapot vesz igénybe. Ennek oka a gyártási folyamat, ami elhagyhatatlan a tökéletes végeredmény eléréséhez.
     
  • A fogak hátsó felületére rögzített fogszabályozó készüléknél a finomabb beállítások elvégzése meglehetősen bonyolult. Éppen ezért előfordulhat, hogy a fogorvosnál töltött idő, és maga a kezelési idő is hosszabb, mint a hagyományos fogszabályozó készülékek használata esetén. Mindez természetesen esetfüggő. 

 

« vissza | index | fel ˆ

 

 

Hétvégi sürgősségi fogorvosi ellátás

Tel: +36 30 33 19 115

 

Minősítés: Megbízható cég!

Extra fehér fogak!

A házilag kivitelezhető fogfehérítés közkedvelt kozmetikai fogászati beavatkozás.

Fogorvosi kontroll mellett tökéletesen biztonságos, az eljárás kíméletesen, de hatékonyan fehéríti a fogakat.

További részletek >>

 

Képek a rendelőről

Ismerje meg rendelőnket képeken keresztül!

 

Dr.Dent a Facebookon

Sirius Intézet Fogászat fenn van a Facebookon.

Partnereink:

Balatonfuredinfo.hu Infók Füredről
Egészségügyi ellátás Balatonfured.info.hu
Dr Dent Kft Balatonfured.info.hu
Weblapkészítés Balatonfüreden - Netstilus

Extra elhelyezés

A műtétek és nagyobb fogászati beavatkozások alkalmával GRÁTISZ 4*-os Wellness Szállodában való elhelyezést biztosítunk.

  Tovább »  

Képgaléria

Ismerje meg rendelőnket képeken keresztül. Tekintse meg képgalériánkat.


  Tovább »  

Dr. Dent a keresőben - Helyezés a google rendszerben
Balatonfüredi fogászati rendelő - Fogászat Balatonfüreden
Fogfehérítés a Balatonnál - Extra fehér fogak fogfehérítéssel
Fogászat Balatonfüreden - Balatonfüredi fogászat
Fogászati intézet Balatonfüreden - Dr. Dent Fogásazti Kft.
Weboldalkészítés a Balatonnál - CMS weboldalak készítése
 


© Impresszum | design by: NetStilus | Minden jog fenntartva * DR Dent Kft. * 2000 - 2019 | Balatonfüred

Weboldalunkat ezidáig legtöbbször a következő kifejezésekkel érték el: Fogászati rendelő, Balatonfüredi fogászat, Dr. Dent Kft. fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászat füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében, Dr Dent, Dr Dent Kft.

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

Sok embernek a mai napig nem egyszerű feladat fogorvoshoz menni. 10-ből 9 ember még a gondolattól is retteg, hogy be kell ülnie a fogorvos székébe. Intézetünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a nálunk eltöltött idő rettegésmentes legyen

Tulajdonos: Csáki Attila

Címsorszöveg: • Dr. Dent Kft. Balatonfüred • Balatonfüred | Fogorvosi rendelő, fogászat a Balatonparton Balatonfüreden.

Linkfelhő: Balatonfüredi fogászati rendelő, fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászít füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében

Készült: 2013. március 28.

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

Dr Dent Kft.

Weboldalunkat ezidáig legtöbbször a következő kifejezésekkel érték el: Fogászati rendelő, Balatonfüredi fogászat, Dr. Dent Kft. fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászat füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében, Dr Dent, Dr Dent Kft.