Tájékoztató a K.S.I. Bauer implantátumról

Az implantáció, a hiányzó fogak pótlására szolgáló eljárás, melyet egyre gyakrabban alkalmaznak a fogászati gyakorlatban. Az állcsontokba behelyezett implantátumok segítségével speciális fogpótlások készíthetők, melyeknek számtalan előnyük van. 

Az implantációs műtéti eljárás során a fogorvos a foghiány területén lévő csontba helyezi az implantátumot mely ott szilárdan rögzül. Ideális esetben a saját csont tökéletesen ránő az implantátum felszínére. Az erős csont és implantátum közti  kapcsolat teszi lehetővé, hogy az implantátum a legkülönbözőbb fogpótlások alapjául szolgáljon. Ezek a pótlások lehetnek szóló koronák, hidak, de gyakran kerül sor  a fogsorok tartásának javítására szolgáló implantátumok behelyezésére.

 

Az implantációs hidak előnyei

A hagyományos hidak készítésekor a hiányt határoló fogakat speciális formájúra kell előkészíteni,  ahol a csiszolás során jelentős mennyiségű ép foganyagot  kell eltávolítani. Ez a fogak érzékenységéhez, későbbiekben a fogak elhalásához vezethet. Az implantátum a foghiány területén lévő csontban rögzül, a hiányt határoló egészséges fogakat  nem érinti.
Az implantátumra felragasztott korona vagy híd úgy viselkedik, mint a saját fog. Nem kelti idegen anyag érzését a szájban, nem változtatja meg az arcvonásokat, a mimikát vagy a beszédet, amely a hagyományos fogpótlásnál gyakorta előfordul. Az implantátumon  rögzített fogpótlások tökéletes rágást biztosítanak, a szájpadlást nem fedi semmi, az étkezési élvezet megmarad és nem lép fel zavaró, idegen érzés.

 

Az implantálás előnye kivehető fogsorok esetében

Ha már a szájban nincs, vagy csak kevés egy - két maradék fog van, az állcsontok sorvadása miatt ritkán van lehetőség arra, hogy minden fogat implantátummal pótoljanak. Azonban az implantátum pillérek felhasználásával javítható a fogsor rögzítettsége, csökkenthető az alaplemezek kiterjesztése.  Az egyik leggyakoribb felhasználási terület a nyelvmozgásoktól, rágástól elmozduló teljes alsó fogsor rögzítettségének javítása két gömbfejű implantátummal. Ez az egyszerű eljárás mely ismét lehetővé teszi a rágást, minden esetben életminőség javulást okoz.

 

A K.S.I. implantációs rendszer

A K.S.I. rövidítés kompressziós csavar implantátumot jelent, mely egyrészes, egyfázisú, azonnal terhelhető implantátum fajta. Az implantátum funkciós elvét - mely az akkori tudományos nézetekhez képest forradalmi változást jelentett -   Ernst A. Bauer professzor több évtizedes éves kutatási és fejlesztési munkájában tökéletesítette és szabadalmaztatta. A csavarokat több mint 25 éve igen kis változtatásokkal folyamatosan gyártják, így sok ezer került belőlük sikeresen beültetésre. Elméletét a gyakorlat mindenben alátámasztotta.

A műtét során csontszövet maximális védelmét a K.S.I. implantációs rendszer egyedi kiképzésű csavarmenete adja.

 

A korábbi   implantációs rendszerek tapasztalatai megmutatták, hogy az állkapocsba beültetett implantátumok nem mindig maradtak bent, nem rögzültek úgy, hogy a fogpótlást évekig megtartsák.
 Az implantátumok korai elvesztésének okát Bauer professzor abban látta, hogy az akkor használatos implantációs rendszereknél, ahol más az implantátum menete és formája, a behelyezéskor  kis rések maradtak, amely résekben  még több hónapos gyógyulási időszak alatt sem képződött kompakt, terhelhető, az implantátumot szilárdan tartó csontszövet. 
A Bauer-féle kónuszos csavar konkáv csavarmenete becsavaráskor a csontszövetet oldalra préseli úgy, hogy közben azt nem roncsolja. A csavarmenetek közötti lekerekített részek is optimálisan érintkeznek a csontszövettel, a tömörített csont közvetlenül, résmentesen  az implantátumra simul, így  hónapokig tartó gyógyulási folyamat lerövidül.Az implantálás menete

Orvosa az anamnézis, a klinikai szájvizsgálat és a szükséges röntgen felvételek elkészülte után  megbeszéli Önnel, hogyan történhet a fogpótlás és  pontos kezelési tervet készít. A röntgen alapján  megállapítható a jelenlegi állapot, a foghiányok területén található csont minősége és mennyisége. A leletek meghatározzák a műtéti eljárás  módját is.

A műtét során először az implantátum helyét kell előkészíteni speciális fúróval. A furat átmérője mindig kisebb, mint az oda behelyezendő implantátumé. A speciális csavarmenetek biztosítják az azonnali szilárd rögzülést. A stabilan álló csavar azonnal terhelhető.

A páciensek a fogászati rendelőt ideiglenes fogpótlással hagyják el, mellyel már az érzéstelenítés elmúlta után aznap kíméletesen táplálkozhatnak.
A végleges fogpótlás elkészítését követően - 6-7 nap múlva - az ideiglenes pótlást a véglegesre cserélik.

 A K.S.I. Bauer csavarok behelyezése egy páciensbarát eljárás. Az esetek 80 %-ában az íny feltárása nélkül történik. A behelyezés módjának kiválasztását nem az életkor hanem a csontanyag állapota határozza meg. Vérzések, gyulladások nem vagy alig lépnek fel.

A biztonság kedvéért a beavatkozás előtt a cukorbetegek, a vérhígítót szedők, a rossz egészségi állapotban lévők beszéljenek kezelőorvosukkal és arról tájékoztassák a fogorvost is.

Azok, akik a kezeléshez érzéstelenítést is kaptak ne üljenek kocsiba addig,  míg az érzéstelenítő hatása el nem múlik.

Nem hallgatható el, hogy azok, akik éjjel krónikusan vicsorognak, akik fogukkal diót törnek, akik kemény száraz kenyeret harapdálnak, vagy a dugóhúzó helyett fogukat használják, nem alkalmasak implantációs fogpótlásra.

 

FONTOS TUDNI  

Az implantációs fogpótlás minden nap alapos tisztítást és gondos szájhigiéniát jelent.  Erről fogorvosa megfelelően fogja Önt tájékoztatni.

Implantációs fogpótlás - magasabb életminőség

A K.S.I Bauer implantátumok protetikai ellátása elegánsan és tartósan oldja meg a fogpótlást a száj minden területén. Mindegy melyik megoldásra van szüksége, az implantációs fogpótlás hosszan tartó funkcionális eredményt nyújt. Általa sok páciens nyerte vissza életkedvét és önértékelését.

A lehetőségek sokszerűségéről és az egyéni adottságokról fogorvosa tájékoztatja Önt és kidolgozza Önnek a legoptimálisabb, funkcionálisan és esztétikailag a legjobb megoldást.

 

« vissza | index | fel ˆ

 

 

Hétvégi sürgősségi fogorvosi ellátás

Tel: +36 30 33 19 115

 

Minősítés: Megbízható cég!

Extra fehér fogak!

A házilag kivitelezhető fogfehérítés közkedvelt kozmetikai fogászati beavatkozás.

Fogorvosi kontroll mellett tökéletesen biztonságos, az eljárás kíméletesen, de hatékonyan fehéríti a fogakat.

További részletek >>

 

Képek a rendelőről

Ismerje meg rendelőnket képeken keresztül!

 

Dr.Dent a Facebookon

Sirius Intézet Fogászat fenn van a Facebookon.

Partnereink:

Balatonfuredinfo.hu Infók Füredről
Egészségügyi ellátás Balatonfured.info.hu
Dr Dent Kft Balatonfured.info.hu
Weblapkészítés Balatonfüreden - Netstilus

Extra elhelyezés

A műtétek és nagyobb fogászati beavatkozások alkalmával GRÁTISZ 4*-os Wellness Szállodában való elhelyezést biztosítunk.

  Tovább »  

Képgaléria

Ismerje meg rendelőnket képeken keresztül. Tekintse meg képgalériánkat.


  Tovább »  

Dr. Dent a keresőben - Helyezés a google rendszerben
Balatonfüredi fogászati rendelő - Fogászat Balatonfüreden
Fogfehérítés a Balatonnál - Extra fehér fogak fogfehérítéssel
Fogászat Balatonfüreden - Balatonfüredi fogászat
Fogászati intézet Balatonfüreden - Dr. Dent Fogásazti Kft.
Weboldalkészítés a Balatonnál - CMS weboldalak készítése
 


© Impresszum | design by: NetStilus | Minden jog fenntartva * DR Dent Kft. * 2000 - 2019 | Balatonfüred

Weboldalunkat ezidáig legtöbbször a következő kifejezésekkel érték el: Fogászati rendelő, Balatonfüredi fogászat, Dr. Dent Kft. fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászat füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében, Dr Dent, Dr Dent Kft.

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

Sok embernek a mai napig nem egyszerű feladat fogorvoshoz menni. 10-ből 9 ember még a gondolattól is retteg, hogy be kell ülnie a fogorvos székébe. Intézetünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a nálunk eltöltött idő rettegésmentes legyen

Tulajdonos: Csáki Attila

Címsorszöveg: • Dr. Dent Kft. Balatonfüred • Balatonfüred | Fogorvosi rendelő, fogászat a Balatonparton Balatonfüreden.

Linkfelhő: Balatonfüredi fogászati rendelő, fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászít füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében

Készült: 2013. március 28.

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

Dr Dent Kft.

Weboldalunkat ezidáig legtöbbször a következő kifejezésekkel érték el: Fogászati rendelő, Balatonfüredi fogászat, Dr. Dent Kft. fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászat füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében, Dr Dent, Dr Dent Kft.