Rögzített fogpótlás

 

A rögzített fogpótlások olyan fogművek, amelyek a lecsiszolt fogakra vagy az implantátumokra speciális ragasztóanyaggal, vagy csavarral kerülnek rögzítésre, s csak orvosi beavatkozással távolíthatók el.

A rögzített fogpótlások az alábbi anyagokból készíthetők

 

Fémvázra égetett kerámia korona vagy híd

A híd/korona vázát, stabilitását adó fémváz anyagaként kizárólag nikkelmentes, vagy nemesfém (titán, palladium, arany) ötvözetet használunk. (Sajnos hazánkban sok helyen még mindig alkalmazzák az egyébként kiváló mechanikai tulajdonságokkal bíró, de egyre gyakrabban fémallergiát okozó nikkelt) 
Az egyéni adottságokat figyelembe véve (pl. fogszín) a saját fogakhoz hasonló természetes esztétikai hatást érhetünk el. Emellett a fogpótlás helyreállítja az eredeti rágófunkciót, a megfelelő hangképzés lehetőségét, illetve az arc harmóniáját is.

 

Fémmentes koronák, hidak

Elsősorban cirkónium-oxidból, ill. préselt kerámiából készülnek.
A cirkónium-oxid kerámia az utóbbi években került a koronák/hidak alapanyagaként kifejlesztésre. A fémkerámiából készülő fogpótlásokkal szemben számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik:

  • nem tartalmaz fémet, nem allergizál
  • mechanikai tulajdonságai a fémeknél sok szempontból jobbak, emellett a belőle készített fogpótlás teljesen esztétikus, fogszínű
  • biológiailag semleges (bioinert), környezetbarát. A hőt és az elektromosságot rosszul vezeti, emiatt a lepedék nem tud rátapadni
  • a fényt átereszti, a fénydinamikája kiváló
  • a belőle készített koronák, hidak mellett nem kell tartani íngyulladástól, az ínyszél idő előtti visszahúzódásától.

Hátránya, hogy drágább, mint a fémkerámiából készült társaik, de korszerűbb és esztétikailag magasabb értéket képvisel. Nincs veszélye az esetlegesen kialakuló fémallergiának valamint a fémszegély mellett az ínyszélen néha kialakuló elszíneződésnek.

Ma már a fogpótlások mellett dentális implantátumok, illetve az implantátumba, a felépítmény rögzítésére szolgáló fejrészek is készülnek belőle.

Úgy tűnik, hogy alkalmazásával a fogorvoslásban új időszámítás kezdődött.

A metszőfogak területén gyakori jelenség, hogy bár a korona szép, de mégsem tűnik életszerűnek a saját fogak mellett. Ennek fő oka az, hogy a fémkerámia korona alapja fém, ezáltal a fényáteresztő képessége jóval alacsonyabb, mint a természetes fogaké. A probléma megoldható fémmentes kerámiakorona készítésével. Egy fényáteresztő tulajdonságú fémmentes kerámia korona, a CERCON akár 5-10 cm-ről szakértő szemmel megnézve sem különböztethető meg a természetes fogaktól.


Cirkónium-oxid

A Cirkónium-oxid nem tartalmaz semmilyen fémet, ezáltal az allergia kockázata szinte teljesen kizárható. Megfelel a legszigorúbb implantológiai követelményeknek is, a lágyrész szövetek reakciója kitűnő, így az íny tökéletesen egészséges marad a koronák, illetve a hidak körül.

Ennek az új kerámia alapanyagnak ( cirkon ) a segítségével rendkívül stabil, teljes kerámiás fogpótlások készíthetők. Egyedülálló esztétikum érhető el egy cirkónium pótlással, mivel optikai tulajdonságainak köszönhetően nem lehet megkülönböztetni egy cirkon pótlást a valódi fogtól. A megbízhatóságát a 10 éves múlt és klinikai vizsgálatok egyedülálló eredményei biztosítják, így az e technológiával készült fogművek évtizedekig kiváló szolgálatot tesznek.

Cirkónium az esztétikus és szövetbarát megoldás! 20 éve alkalmazzák a gyógyászatban, mivel az emberi szervezet tökéletesen elfogadja

 

 

« vissza | index | fel ˆ

 

 

Hétvégi sürgősségi fogorvosi ellátás

Tel: +36 30 33 19 115

 

Minősítés: Megbízható cég!

Extra fehér fogak!

A házilag kivitelezhető fogfehérítés közkedvelt kozmetikai fogászati beavatkozás.

Fogorvosi kontroll mellett tökéletesen biztonságos, az eljárás kíméletesen, de hatékonyan fehéríti a fogakat.

További részletek >>

 

Képek a rendelőről

Ismerje meg rendelőnket képeken keresztül!

 

Dr.Dent a Facebookon

Sirius Intézet Fogászat fenn van a Facebookon.

Partnereink:

Balatonfuredinfo.hu Infók Füredről
Egészségügyi ellátás Balatonfured.info.hu
Dr Dent Kft Balatonfured.info.hu
Weblapkészítés Balatonfüreden - Netstilus

Extra elhelyezés

A műtétek és nagyobb fogászati beavatkozások alkalmával GRÁTISZ 4*-os Wellness Szállodában való elhelyezést biztosítunk.

  Tovább »  

Képgaléria

Ismerje meg rendelőnket képeken keresztül. Tekintse meg képgalériánkat.


  Tovább »  

Dr. Dent a keresőben - Helyezés a google rendszerben
Balatonfüredi fogászati rendelő - Fogászat Balatonfüreden
Fogfehérítés a Balatonnál - Extra fehér fogak fogfehérítéssel
Fogászat Balatonfüreden - Balatonfüredi fogászat
Fogászati intézet Balatonfüreden - Dr. Dent Fogásazti Kft.
Weboldalkészítés a Balatonnál - CMS weboldalak készítése
 


© Impresszum | design by: NetStilus | Minden jog fenntartva * DR Dent Kft. * 2000 - 2019 | Balatonfüred

Weboldalunkat ezidáig legtöbbször a következő kifejezésekkel érték el: Fogászati rendelő, Balatonfüredi fogászat, Dr. Dent Kft. fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászat füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében, Dr Dent, Dr Dent Kft.

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

Sok embernek a mai napig nem egyszerű feladat fogorvoshoz menni. 10-ből 9 ember még a gondolattól is retteg, hogy be kell ülnie a fogorvos székébe. Intézetünk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a nálunk eltöltött idő rettegésmentes legyen

Tulajdonos: Csáki Attila

Címsorszöveg: • Dr. Dent Kft. Balatonfüred • Balatonfüred | Fogorvosi rendelő, fogászat a Balatonparton Balatonfüreden.

Linkfelhő: Balatonfüredi fogászati rendelő, fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászít füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében

Készült: 2013. március 28.

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

Dr Dent Kft.

Weboldalunkat ezidáig legtöbbször a következő kifejezésekkel érték el: Fogászati rendelő, Balatonfüredi fogászat, Dr. Dent Kft. fogászat, fogászati diagnosztika, balatonfüredi fogászat, fogászat füreden, fogfehérítés a Balatonnál, esztétikai fogászat, füredi fogászat, fogászati rendelő veszprém megyében, Dr Dent, Dr Dent Kft.